Aquest portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de l'AEPD que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Les nostres botigues

Les nostres botigues

Carrer Major, número 3 de Calafell (Tarragona)

Catàleg

Filtres habilitats:
  Hondarrabi Beltza

  Hondarrabi Beltza és una varietat de raïm negre originària del País Basc que podem trobar també a Navarra, i sota diferents noms com Hondarribi Beltza, Hondarribi Gorri o Ondarrubiya Negra. El seu origen està en País Basc.

  Varietat de brotació primerenca i maduració tardana, es veu afectada per les gelades primaverals, sent també sensible al oïdi...

  Hondarrabi Beltza és una varietat de raïm negre originària del País Basc que podem trobar també a Navarra, i sota diferents noms com Hondarribi Beltza, Hondarribi Gorri o Ondarrubiya Negra. El seu origen està en País Basc.

  Varietat de brotació primerenca i maduració tardana, es veu afectada per les gelades primaverals, sent també sensible al oïdi. El seu cultiu és en espatllera i parral, admet podes curtes i és bastant fèrtil encara que d'escàs rendiment. A més, a causa del cicle de maduració tardana, si les condicions climatològiques no acompanyen pot haver complicacions en la seva recol·lecció.

  Varietat de cep vigorós, la seva floració està compresa entre finals de maig i principis de juny i la seva maduració a mitjans d'octubre. Posseeix una sensibilitat mitjana al míldiu. Els raïms són de mida mitjans-petits i compactes.

  De porti semirastrero, el raïm és de mida petita i solt, amb una baia esfèrica de mida mitjana, pell gruixuda i color blau-negrós, la seva polpa posseeix poc color i molta acidesa, donant com a resultat vins amb bona estructura però poc alcohòlics, i generalment àcids que es compensa amb els tanins obtenint vins braus i rudes en boca.

  Tradicionalment s'utilitza, juntament amb Hondarribi Zuri, per a l'elaboració dels coneguts Txakolís bascos, vinificándose en blanc. El raïm blanca és més freqüent en la DO Chacolí de Guetaria (Guipúscoa), mentre que la tinta abunda en la DO Chacolí de Biscaia.

  Vins amb profunds aromes de fruita, nets i intensos, amb colors violacis i picotes. La seva graduació alcohòlica oscil·la entre els 11% i els 13,5%, en els millors anys. Posseeixen una acidesa alta. Les noves elaboracions posseeixen gran equilibri acidesa-fruita, recordant molt als Beaujolais francesos. Es vinifica tant com varietal com barrejat amb la seva homònima blanca a rosats i negres.

  Segons l'Ordre APA / 1819/2007, per la qual s'actualitza l'annex V, classificació de les varietats de vinya, del Reial Decret 1472/2000, de 4 d'agost, que regula el potencial de producció vitícola, la Ondarribi beltza és varietat recomanada per a la comunitat autònoma del País Basc i autoritzada a Cantàbria i Castella i Lleó. Es conrea a les Denominacions d'origen de Txacoli d'Àlaba, Txacolí de Biscaia i Txacolí de Getaria.

  Crida Hondarrabi Beltza, Hondarribi Beltza, Hondarrabi Gorri, Ondarribi Beltza, Ondarrabiya Beltza, Ondarrubiya Beltza, i Ondarrubiya Negra.

  Més

  Hondarrabi Beltza Hi ha un producte.

  Mostrant 1 - 1 d'un element
  Mostrant 1 - 1 d'un element