Aquest portal web únicament utilitza cookies pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement.

No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de l'AEPD que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Les nostres botigues

Les nostres botigues

Carrer Major, número 3 de Calafell (Tarragona)

DO. Pla de Bages

SITUACIÓ: al nord del Penedès; ocupa la comarca del Bages i el seu centre urbà és Manresa.

VARIETATS: hi coexisteixen 6 varietats blanques i 7 de negres. el picapoll blanc és el raïm més emblamàtic. Pel que fa als negres, s'estan fen importants esforços per recuperar varietats autòctones com el picapoll negre, el sumoll o el mandó; les varietats...

SITUACIÓ: al nord del Penedès; ocupa la comarca del Bages i el seu centre urbà és Manresa.

VARIETATS: hi coexisteixen 6 varietats blanques i 7 de negres. el picapoll blanc és el raïm més emblamàtic. Pel que fa als negres, s'estan fen importants esforços per recuperar varietats autòctones com el picapoll negre, el sumoll o el mandó; les varietats bordaleses són encara força frequents.

SÒLS: argilosos, sorrencs i calcaris.

CLIMA: continental mediterrani de muntanya mitjana. Pluviositat escasa i forta oscil-lació tèrmica.

VINS: els blancs són frescos, lleugers i afruitats, amb el picapoll que ofereix els exemples més particulars, carregats d'aromes cítriques i d'herba fresca. Els negres solen ser frescos, molt rodons i mostren clarament les varietats; a diferència del que succeix a bona part de Catalunya, aquí els cabernets s'hi troben prou còmodes, no verdegen i ofereixen vins força interessants. En general, podem dir que el particular emplaçament de le vinyes del Bages, en una plana envoltada de muntanyes, dóna com a fruit uns vins complexos, elegants i llaminers.

El Pla de Bages és una denominació petita i recent (1995) amb unes condicions òptimes per al cultiu de la vinya i un consell regulador molt dinàmic. Avui hi trobem una vitivinicultura reflexivai moderna que produeix vins de qualitat sublim i que produeix vins de qualitat sublim i que comtrasta amb les barraques de vinya on els  pagesos guardaven les eines i s'aixoplugaven en altres temps. Tot i admetre la forta tradició de vi base per a cava, cal destacar que alguns cellers  estan elaborant vins tranquils d'altíssima qualitat, especialment amb el picapoll, raïm que em té el cor robat i que ofereix vins deliciosos anyada rere anyada.

Més

DO. Pla de Bages No hi ha productes en aquesta categoria.