RAÏM NEGRE – Monastrell – Mataró – Garrut

Considerada varietat principal de les D.O.s Jumilla (80% de la vinya), Yecla, Bullas, Alacant, València, Almansa, Costers del Segre i Alella (on la monastrell es va batejar amb el nom de mataró). La trobem sobretot a Múrcia (reunint aquesta regió el 52% de la producció), Alacant (els terrenys allunyats de la mar i situats a una altitud mitjana de 600 metres de l’Alt Vinalopó brinden negres menys suculents i alcohòlics que els murcians, però amb una acidesa major), València i Albacete.

Els raïms amb mitjans, compactes i de forma cilíndrica. Les baies són mitjanes esfèriques i de color blau grisós.

Molt dolç i productiva, aquesta vinífera dóna lloc a vins estructurats i de notable graduació, amb cos, foscos, saborosos i lleugerament afruitats.

El vi de Monestrell és aromàtic, amb aromes a panses i color intens.

És una varietat tradicional a Catalunya que necessita clima càlid per madurar bé, de cara al sol i els peus en aigua. S’elaboren vins elegants que s’omplen la boca de fruites del bosc, regalèssia, herbes silvestres i notes d’oliva negra.

 

ANAR A LA TENDA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *