RAÏM NEGRE – Bobal – Provechon – Requení

Present a València (a la DO Utiel-Requena ocupa el 75% de la superfície total de vinya, perfectament adaptada al seu clima i al territori), Compte i Albacete (DO Manchuela), rep aquest nom per la forma del raïm, similar a el cap d’un bou.

El raïm és de mida mitjana i d’un blau fosc gairebé negre.

Els negres són peculiars per la seva potent estructura i volum, harmonitzats amb originals sensacions en boca i nas que recorden a la gruta madura matisada pel cuir, la fruita seca, la regalèssia i les espècies.

El color dels vins elaborats amb boval, raïm també coneguda com provechon i Requení, es caracteritza per la seva riquesa i permanència. Els negres joves solen ser de capa alta, amb rivets morats molt vistosos. El pas del temps els converteix en negres vius el to remet al de la cirera madura, sent molt lenta la seva evolució cap als tons marrons.

Pel que fa als rosats, mostren una gran intensitat i franquesa d’aromes a fruites vermelles. Molt harmoniós, en boca arriben a un equilibri ple, aportant gran frescor i plenitud al paladar.

Estudis científics han demostrat que la boval és una de les varietats de raïm amb major contingut en resveratrol, la substància cardiosaludable i anticancerígena que conté el vi.

 

ANAR A LA TENDA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *